Fotograf Vasa

Fotograf

Min kamera har tagit mig på en spännande resa. Från dimmiga berg i Laos, till finska ishockeylandslagets svettluktande omklädningsrum, och väldigt många pitstops däremellan. Från att på deltid ha fungerat som freelancefotograf i sex år, har jag äntligen tagit steget vidare och startat eget. Tack vare Photoshooter har jag nu möjlighten att jobba med det jag drömt om och brinner för.

”Mer skratt, mindre allvar”

Jag är en spontan person med barnasinnet i behåll, någon kanske t.o.m. skulle kalla mig smått knäpp. Men det har visat sig vara en fördel för mig som fotograf. Mitt avslappnade sätt lyckas ofta lätta upp stämningen under fotograferingar. Det har hänt både en och två gånger att nyhetsfotograf Pellinen plötsligt hoppat i plurret, vad gör man inte för den perfekta bildvinkeln?

”Ett fotografi får tiden att stanna”

Trots detta tar jag fotografering på fullaste allvar. Jag njuter av att fotografera människor och förtrollas av hur små förändringar i gester och miner totalt kan ändra känslan i en bild. Att på ett naturligt sätt fånga och föreviga ögonblick fyllda med närhet och känsla är mitt mål.

”Äkta känslor kan inte klämmas fram som tandkräm”

Som fotograf vill jag föreviga ert rätta jag, så som livet faktiskt är för er idag. Därför fotograferar jag gärna hemma hos er, utomhus eller på en för er alldeles speciell plats. De flesta människor har lättare att slappna av och vara sig själva i en miljö som känns naturlig för dem. Studion finns också att tillgå, om det är där ni känner er bekvämast.

Fotografering för mig är att föreviga och dela det viktiga i livet. Låt inte de viktigaste stunderna i ditt liv ila obemärkt förbi.

Jarno ”Photoshooter” Pellinen